Raziskuj muzej krščanstva na slovenskem

Poišči - opazuj - ustvarjaj
starostna skupina: od 3. do 6. razreda Oš
 
cena: 3 EUR
 
trajanje: 45 min oz. po dogovoru
 
povezava z učnim načrtom: družba, spoznavanje okolja, likovna vzgoja
 
najava obiska: (01) 7877 863 ali info@mks-sticna.si
 
_____________________________________________________________
 
ustvarjalna delavnica
 
Ustvarjalna delavnica, ki otroke popelje v svet umetnosti in restavriranja. Je odlična priložnost, da se učenci s pomočjo opazovanja muzejskih predmetov, ter dopolnjevanja in barvanja pobarvank seznanijo s pomembnostjo kulturne dediščine, originalov in z delom konservatorjev-restavratorjev. Po krajšem uvodu se otroci vživijo v vloge malih restavratorjev, na koncu pa izmenjamo svoje vtise in opažanja.
 
Ustvarjalna delavnica je razdeljena na dva sklopa. Prvi (teoretični) del je namenjen spoznavanju poklica konservator – restavrator. Učenci spoznavajo, kako se poškodovanim kipom in slikam povrne nekdanji sijaj.
 
Drugi (praktični) del delavnice poteka v štirih prostorih muzeja, kjer je razstravljeno večje število slikarskih in kiparskih del. Tu otroci postanejo mali restavratorji. Vsak izmed njih izžreba številko, ki mu določi delovni list oz. pobarvanko, na katerem je posamezna “poškodovana” umetnina. Učenci v muzeju poiščejo izžrebano umetnino in pričnejo z “restavriranjem”.
 
Priporočljivo je, da imajo učenci s seboj suhe barvice. Delavnica se navadno z doplačilom izvaja v kombinaciji s klasičnim vodenim ogledom muzeja in samostana Stična.