Raziskuj muzej krščanstva na slovenskem

Festival Stična 2017
17.11.2017 - 2.12.2017

Od 17. novembra do 2. decembra 2017 boste v Stični spet lahko obiskali Festival Stična, ki že osemnajsto leto zapored prinaša pestro bero kulturnih dogodkov, od likovnih in fotografskih razstav, koncertov različnih glasbenih slogov, gledaliških predstav, predstav za otoke in dneva knjižnice do potopisnih in filmskih večerov ter še mnogo drugih zanimivih dogodkov. Pričakujemo preko sto petdeset domačih in tujih umetnikov in pestro festivalsko dogajanje.
 
Festival Stična želi s kulturno ponudbo poskrbeti za čim širši spekter obiskovalcev ter promovirati prepoznavno in kakovostno neuveljavljeno kulturno produkcijo. Poleg tega želimo ustvarjati močno mednarodno umetniško mrežo, ki lahko bistveno pripomore k razvoju scene v domačemu okolju.
 
V soboto, 18. novembra, vas vabimo na uradno otvoritev festivala, kjer bomo odprli tudi fotografsko razstavo Tanje Ahčan Parallel Universis / Vzporedni svetovi in likovno razstavo Marije Tratar Sakralna arhitektura. Dogajanje bo z glasbo popestril Big band Stična. Vabljeni torej ob 18.00 v galerijo Muzeja krščanstva na Slovenskem v Stični.
 
 
Vse dodatne informacije o natančnem sporedu prireditev, prizoriščih, cenah vstopnic in podrobnem opisu nastopajoči lahko najdete na spletnih straneh www.festival-sticna.siali www.kd-sticna.si, ali pa pišite na na info@kd-sticna.